zaterdag 16 januari 2010

Kosterij Magnuskerk


Welkom op onze site van de Magnuskerk, vanuit de kosterij te Anloo.

Elke zondag is er om 10.00 uur een kerkdienst.

Het gehele jaar is de kerk geopend iedere eerste woensdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur,(alleen niet bij verhuur van de kerk, voor de zekerheid kunt u natuurlijk voor uw komst altijd even bellen!), en in de maanden juli en augustus ook iedere woensdag ( tijdens de schoolvakantie) en zondagmiddag van 13.30 t/m 16.30 uur.

Wilt u graag een rondleiding in deze eeuwenoude kerk, dan kan dat op afspraak.

Lees verder: http://www.kosterijmagnuskerk.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Foto's Historisch Anloo en Albert Okken

Voor foto's kunt u hier verder kijken http://picasaweb.google.nl/agokken

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Wijkfoto

Kijk voor de wijkfoto op http://www.wijkfoto.nl/wijkfoto.pl?q=9467PD

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Drents Fotoarchief


Het Drents verleden in beeld
Het Drents Fotoarchief is een initiatief van het Drents Archief en is een samenwerkingsverband met Drentse gemeenten, historische verenigingen en musea.

Lees verder:
http://www.drentsarchief.nl/zoeken/fotos

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Natuurplatform Drentsche Aa

Het NATUURPLATFORM DRENTSCHE AA zet zich in voor het behoud van RUST en RUIMTE in het Drentsche Aa gebied.
Sinds dit gebied is uitgeroepen tot Nationaal Park, lijkt de balans tussen Recreatie en Natuur te veel te verschuiven richting Recreatie. Wij zijn van mening dat in een kleinschalig gebied als het Stroomdal van de Drentsche Aa de rust en ruimte in de natuur alleen bewaard kunnen blijven als er een voorzichtig beleid gevoerd wordt, dat voorkomt dat er te veel massale recreatie ontstaat.

Lees verder: http://www.natuurplatform-drentsche-aa.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Drents landschap


Het Drentse Landschap,
wie zijn wij?Drenthe is één van de mooiste provincies van Nederland. Stichting Het Drentse Landschap is een particuliere natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de natuur en cultuur in Drenthe.

Lees verder http://www.drentslandschap.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe


De een meet dit af aan het aantal voorzieningen de ander juist aan het sociale klimaat of ruimte voor nieuwbouw. Daar waar de leefbaarheid onder druk staat komt de Brede Overleggroep Kleine Dorpen, kortweg BOKD, in actie. Bij de BOKD zijn ruim 130 dorpsbelangenorganisaties aangesloten.

Lees verder: http://bokd.nl/pages/?id=1&m=1

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Natuurschoon in de omgeving van Anloo


Welkom in het Drentsche Aa landschap, neem de tijd het te ontdekken...
'Duizenden jaren cultuur in een waaier van meanderende beken'
Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.

Lees verder: http://www.drentscheaa.nl/documents/home.xml?lang=nl

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Ondernemend Anloo

Welke ondernemers zijn er te vinden in Anloo? Lees verder: http://www.anloo-info.nl/ondernemend%20anloo/ondernemendanloo.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Excursies omgeving Anloo


In de afgelopen periode zijn verschillende excursies georganiseerd, welke? Lees verder: http://www.anloo-info.nl/ivn/ivnexcursies.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Verenigingen in Anloo

Welke verenigingen er te vinden zijn in anloo? Lees verder: http://www.anloo-info.nl/verenigingen/verenigingen.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Routebeschrijving "Anloër omloopje"


Deze route is tot stand gekomen door Vereniging dorpsbelangen Anloo, gesubsidieerd met Europees geld uit het Leaderproject.

De route loopt rondom het dorpje Anloo en laat op verschillende plekken mooie doorzichten zien naar zowel het dorp, de es als het Anloër Diepje. Verder is in de route een stukje hersteld oud kerkenpad opgenomen.
De wandeling van ± 7 km start vanuit de Homanshof en eindigt hier ook weer.

Lees verder: http://www.anloo-info.nl/anloer%20omloopje/omloopje.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Openbare basisschool Anloo


Tegenover de kerk aan de Brink ligt onze basisschool. De school bestaat al lang, want in de archieven wordt al sinds enkele eeuwen melding gemaakt van de school in Anloo. Door de schaalvergroting die in het onderwijs is doorgevoerd , vormt de school nu een onderwijsvoorziening voor de dorpen Anloo, Anderen en Gasteren.

Lees verder:


http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Kalender Anloo

http://www.anloo-info.nl/jaarkalender/kalender.html

Nieuws uit Anloo

Voor nieuws uit Anloo: http://www.anloo-info.nl/dorpsnieuws/dorpsnieuwsnovember09.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Foto's Anloo

Voor foto's uit Anloo, lees verder: http://www.anloo-info.nl/foto's%20Anloo/fotosanloo.html

Uitbreidingsplan Dorpshuis-OBS Anloo

In september 2005 is het Dorpsomgevingsplan (DOP) Anloo opgeleverd. In het DOP is onder andere de problematiek rond het dorpshuis beschreven. Bewoners hebben het belang aangegeven van een goede dorpshuisvoorziening voor het verenigingsleven in Anloo. De huidige voorziening is volgens het belevingsonderzoek absoluut onvoldoende.
In het DOP zijn drie opties voor verbetering van de dorpshuisvoorziening aangegeven:

•samenwerking met OBS Anloo
•samenwerking met Homanshof
•verwerving vrijkomend pand

Lees verder: http://www.anloo-info.nl/dorpshuisplannen/dorpshuisplannen.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Actueel in Anloo

Voor nieuws en andere ditjes en datjes, lees verder: http://www.anloo-info.nl/ditjesendatjes/ditjesendatjes.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Informatie over Anloo


Het dorp Anloo is landelijk gelegen tussen het "Stroomdallandschap van de Drentsche Aa", de Hondsrug, het Evertsbos en het historisch rijke Kniphorstbos.
In het dorp staan ruim 190 woningen en boerderijen en het heeft circa 415 inwoners (01-01-2009). Het dorp heeft een rijke historie waarin de eeuwen oude beeldbepalende Magnuskerk gesticht rond 800 na Christus, nog steeds een belangrijke rol speelt. De kerk functioneert in de eerste plaats als ontmoetingsplaats van de Nederlands hervormde gemeenschap.

Lees verder: http://www.anloo-info.nl/index.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Anloo ligt in de gemeente Aa-en-Hunze


De GemeenteDe gemeente Aa en Hunze (met een oppervlakte van 27.927 hectare) is een gemeente met een landelijk karakter, gelegen in het noordoosten van Drenthe op de Hondsrug en in het Drentse veengebied.

De ongeveer 25.000 inwoners wonen verspreid in diverse kernen en dorpen en in het buitengebied. In de gemeente Aa en Hunze staan ongeveer 11.000 woningen. In de diverse kernen zijn op prachtige locaties woon- en leefgebieden gesitueerd.

Aa en Hunze telt 18 basisscholen (15 openbare, 2 christelijke en 1 samenwerkingsschool). Daarnaast is er een school voor voortgezet onderwijs voor VWO, HAVO en VMBO. Alle andere onderwijsvoorzieningen zijn op korte afstand in Assen, Borger, Emmen, Groningen, Stadskanaal en Veendam te vinden.

Aa en Hunze heeft twee bedrijventerreinen.
Eén in Gasselternijveen en één in Gieten. Het bedrijventerrein in Gieten is goed ontsloten ten opzichte van de rijkswegen N33 en N34. Het terrein beslaat circa 21 hectare. In Rolde is ten zuiden van de N33 een nieuw bedrijventerrein in voorbereiding. Dit terrein zal worden bestemd voor kleinschalige, lokaal gevestigde bedrijven.

De gemeente is in het bezit van een rijke historie. Zo zijn er diverse hunebedden, molens, kerken en prachtige natuurgebieden zoals het Drentse Aa gebied met daarin het Balloërveld met informatiecentrum en schaapskooi, maar ook het Drouwenerzand, het Strubben-Kniphorstbos en andere mooie wandelgebieden met hoge recreatieve waarden.

Lees verder: http://loket.aaenhunze.nl/Wonen_Leven/De_Gemeente

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

De kudde van Anloo

Sinds 1979 grazen er Schotse Hooglandrunderen op natuurterreinen in het stroomdal van de Drentsche Aa en de benedenloop van het Peizer Diep.

Deze runderen behoren tot De Kudde van Anloo.

Deze unieke veehouderij specialiseert zich in het houden van dit imposante runderras.

De Kudde van Anloo telt circa 150 dieren, waarvan 45 zoogkoeien en aantal stieren voor de fok. De overige dieren zijn ossen voor de slacht en vrouwelijke dieren op aanwas.

Lees verder: http://www.kuddevananloo.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Koningsherberg in Drenthe


Gelegen op de Hondsrug in het pittoreske dorpje Anloo in Drenthe aan de voet van de oude Magnuskerk ligt ons hotel-restaurant de Koningsherberg.

Lees verder: http://www.dekoningsherberg.nl/index.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Magnus Kerk in Anloo


De kerk dankt zijn naam aan Magnus, bisschop van Trani (Italië). De bisschop werd na zijn marteldood heilig verklaard. Zijn sterfdag wordt op 19 augustus herdacht.

Het schip van de kerk is in het begin van de 11e eeuw opgetrokken uit tufsteen, een zachte vulkanische steensoort uit de Rijnstreek van Duitsland. Eind 11e eeuw werd de toren gebouwd. De trapgevels en de dakruiter zijn later ter verfraaiing aangebracht. De bouwstijl van schip en toren is Romaans.

Het huidige koor verving in de 14e eeuw een apsis. De bouwstijl van het koor noemt men wel Romano-Gotisch. Het koor is gebouwd van rode baksteen. Er zijn prachtig gemetselde kruisribgewelven te zien.

Lees verder: http://www.magnuskerk.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Etstoel in Anloo


De Stichting Etstoel Anloo is in 1986 opgericht met als belangrijkste doel om fondsen te werven voor het onderhoud van de Magnuskerk in Anloo. Aangezien het onderhoud een kostbare aangelegenheid is wordt er zoveel mogelijk gedaan om deze kosten te kunnen financieren en de kerk in oorspronkelijke stijl voor de toekomst te bewaren.

De belangrijkste activiteit die aan dat doel bijdraagt is het naspelen van een authentieke rechtszitting in de Magnuskerk, die één keer per jaar op de feestdag van de patroonheilige St. Magnus wordt opgevoerd. Daar omheen worden allerlei activiteiten in de omgeving van de kerk georganiseerd. In 2009 wordt de Etstoeldag gehouden op zaterdag 15 augustus van 10 tot 17 uur.

Lees verder: http://www.etstoel.nl/index.html

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Camping van Anloo


De camping (7 ha.) is gelegen op de hoge zandgronden van de Hondsrug, aan de rand van het unieke stroomdal landschap van de Drentse Aa. Uitgestrekte bossen en heidevelden waar vrij gewandeld kan worden, hunebedden, oud Saksische boerderijdorpen, maar ook vennen, waterpartijen en veen afgravingen vindt men hier in deze schone onbedorven omgeving.

Lees verder: http://www.campinganloo.nl/

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html

Geschiedenis van Anloo


Anloo is een dorpje in de gemeente Aa en Hunze in de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp is gelegen in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa en op de rand van de Hondsrug. Op 1 januari 2008 had het dorp 390 inwoners.

Lees verder:http://nl.wikipedia.org/wiki/Anloo

http://www.zijisdemakelaar.nl/woningaanbod.html